banner_services
Våra tjänster – Vi utvecklar dina utmaningar!
Forma erbjuder innovativa och effektiva helhetslösningar inom produktutveckling, teknisk design och projektledning för tillverkande industri med behov av att förnya och effektivisera sin produkt för ökad lönsamhet och konkurrenskraft. Vi har med vår kompetens och vårt arbetssätt inom produktutveckling och design fram till färdig produkt, bidragit med intelligenta och kostnadseffektiva lösningar. Genom detta har Forma nått ett erkänt renommé och är idag ledande i Sverige på interiör fordonskonstruktion. För att förstå kundens komplexa krav och omsätta det i lönsam utveckling och ökad konkurrenskraft, står teknisk kompetens och problemlösningsförmåga i fokus på Forma. Vi hjälper dig att förverkliga, förnya och effektivisera din produkt för ökad lönsamhet och konkurrenskraft.
Design & Produktutveckling
Behöver du hjälp med att vidareutveckla din eller ditt företags idé? Kanske behöver en redan befintlig produkt ett nytt utseende, ett enklare användande, ett mer ergonomiskt utförande eller en bättre funktion? Funderar du på materialval, förpackning eller andra aspekter som kan göra just din produkt ännu bättre och mer unik? Du/Ni kanske har du en briljant idé till en helt ny produkt men behöver hjälp att konkretisera den? Vi kan hjälpa dig genom hela kedjan från idé till färdig produkt. Här kan du läsa mer om hur vi gillar att arbeta med produktutveckling.
Materialomställning
Är du nyfiken på vilka möjligheter du har att byta material och minska C02-avtryck för din produkt? Vi kan hjälpa dig med analys, kostnadsuppskattning och konstruktionsförslag på hur din produkt kan bli mer klimatsmart. Tillsammans med våra samarbetspartners inom bioplast och hållbarhetsstrategi kan vi även erbjuda provkörning i bioplast och rådgivning för ett långsiktigt hållbarhetstänk i dina produkter. Här kan du läsa mer om vårt hållbarhetsarbete.
Konstruktion & Tekniskt underlag
Vi har många mycket erfarna konstruktörer som älskar att ta sig an nya utmaningar. Vi hjälper dig gärna med att ta din produkt från skiss till något som går att producera och lever upp till de krav som ställs på produkten. Vi har lång erfarenhet som leverantör till fordonsindustrin, där det ställs mycket höga krav på precision, hållfasthet och utseende. Hos oss kan du få hjälp med allt från teknisk analys, 3D-modellerad komplett modell för prototyp eller tillverkning, kompletta ritningsunderlag och kravspecifikationer.
Tillverkning
Har du en färdig produktidé som bara väntar på att komma ut i verkligheten? Ingenjörsbyrå Forma kan hjälpa dig med det. Vi har goda kontakter med tillverkningsindustrin och vet vad som krävs för att din idé skall bli verklighet. Vi har även kontakter inom förpackningsindustrin och är ite-certifierade, dvs har tillstånd att sälja förpackningar som uppfyller alla krav på återvinning. Nyckeln till Er framgång är vår erfarenhet, kompetens, engagemang, i ett nära samarbete med såväl tillverkare som underleverantörer.
Prototypframtagning
Det är en helt annan sak att rita på ett papper eller en skärm, än att se, känna och prova sin idé på riktigt. Med en fungerande prototyp kommer din produkt kunna utvecklas till nästa nivå. Kanske är det en detalj du vill prova, en mekanisk funktion eller annan teknisk lösning du vill utvärdera och utveckla? Vi har möjlighet att 3D-printa enklare modeller och göra enklare modellbyggen i vår mekaniska verkstad, och vi har ett nätverk av olika mekaniska verkstäder som kan ta fram större och mer avancerade prototyper. Vi kan också hjälpa dig med att ta fram 3D underlag för detta ändamål, ritningar och andra underlag.
Projektledning
Behöver du en erfaren projektledare att guida dig genom din process? Någon som vet precis vad som krävs när en produkt skall tas fram, någon med stor erfarenhet och kunskaper kring alla de olika stegen under projektets gång? Någon med de rätta kontakterna? Vi har allt det där. Hör av dig till oss så berättar vi mer.
Helhetsåtaganden
Vi på Ingenjörsbyrå Forma har en stor bredd i vår kompetens, och faktiskt så tycker vi att det är allra roligast när vi får använda all vår kunskap och erfarenhet på en och samma gång. Med utgångspunkt i uppdragets förutsättningar sätter vi då samman ett team som tar Ditt projekt från idé till färdig produkt på butikshyllan. Då blir det som allra bäst, både för oss och kunden. Det ger en övergripnade kontroll och minimerar bakslag och missförstånd med mellanhänder. Under fliken Projekt kan du se exempel på tidigare projekt där vi haft uppdrag med helhetsåtagande. När vi jobbar med helhetsåtaganden jobbar vi självklart med fastpris.
Forma & Netgroup
Vi på Forma är bra på väldigt mycket, men ingen kan vara bäst på allt. Därför är det så bra att vi har samarbete med andra duktiga företag inom andra områden. Behöver du hjälp med ett projekt som delvis berör områden utanför Formas, känner vi många andra som vi kan ta hjälp av. Ingenjörsbyrå Forma är en del av nätverket Netgroup, som innefattar många samarbetspartners med olika kompetenser.